Conditietraining en scubadoe

Elke vrijdagavond beginnen we met drie kwartier conditietraining in het zwembad. Tijdens dit eerste blok wordt ook de scubadoe training verzorgd. Na drie kwartier gaan we met perslucht het water in en kan er gezwommen worden door mensen die niet met perslucht het water in gaan/kunnen.

Zowel leden met veel ervaring als nieuwe leden die willen leren hoe je kunt snorkelen en duiken doen samen dezelfde oefeningen. Nieuwe leden kunnen leren van ervaren leden en mensen die de oefeningen onder de knie hebben kunnen anderen helpen. Ervaren leden maken kennis met de manier waarop de NOB diverse vaardigheden uit wil laten voeren.

Zwembad indeling

Banen 5 en 6 worden de eerste drie kwartier gebruikt voor ScubaDoe. Tijdens het 2e blok van drie kwartier zijn deze banen gereserveerd voor mensen die niet mee willen of kunnen doen met snorkelen en perslucht, maar wel voor zichzelf banen willen zwemmen e.d.

Banen 1 t/m 4 worden tijdens de  eerste drie kwartier gebruikt voor snorkel oefeningen, conditietraining en spel (zoals waterpolo, onderwaterhockey, zoutbal, e.d..)

Het 2e blok is voor het oefenen van duik vaardigheden met gebruik van duikuitrusting en persluchtapparatuur, leren van de techniek enz. Instructies zijn gebaseerd op de recente NOB instructiemethoden en demonstratievaardigheden.

Elke vrijdagavond moet iedereen een snorkeluitrusting (duikbril, snorkel, vinnen, en loodgordel met voor 5% lichaamsgewicht aan lood) meebrengen.
Plus een persluchtset (gevulde duikfles, ademautomaat en trimjack) en eventueel een duikpak of shorty tegen de kou.

De tijd indeling voor de avond is dan als volgt:

  • 20:15 Aanwezig in 't Zwuik met snorkeluitrusting èn persluchtuitrusting
  • 20:30 Uitleg door de instructeur van dienst over deze avond
  • 20:45 naar het zwembad en spullen in orde maken
  • 21:00 te water voor snorkel- en conditietrainig
  • 21:45 perslucht training
  • 22:30 ‘t Zwuik

 zwembadindeling 309