bannerOSCG

Wrakduiken op de Noordzee; voor de Nederlandse kust liggen veel wrakken die interessant genoeg zijn om op te duiken. De meeste wrakken zijn goed bereikbaar; wrakken met verhalen en historie, oorlogsschepen, VOC-schepen en koopvaardijschepen. De meeste liggen niet al te diep, sommige ver uit de kust, anderen weer dichterbij. Heel bekend zijn de wrakken van de drie kruisers, De Cressy, de Hogue en de Aboukir. Alle drie zijn ze tijdens de Eerste Wereldoorlog door dezelfde onderzeeër tot zinken gebracht. Tegenwoordig zijn deze wraken nog redelijk intact en is er goed op te duiken.

Wrakduiken op de Noordzee is niet te vergelijken met een wrakduik in Egypte of Bonaire. De omstandigheden, zoals zicht, wind en stroom zijn soms verre van ideaal. Dat maakt het aan de andere kant ook wel weer spannend. In deze specialisatie worden je kennis, inzicht en vaardigheden bijgebracht, zodanig dat je in staat bent op een veilige en verantwoorde manier een wrakduik te plannen en te uitvoeren. Je leert over duikmateriaal dat je nodig hebt voor een veilige wrakduik, het duiken op wrakken vanaf kleinere boten, het vinden van een wrak, wat je moet doen als er wat mis gaat en welk onderwaterleven je op wrakken kunt tegenkomen.

Wrakduiken op de Noordzee is een avontuurlijke bezigheid. Met een goede opleiding, een gedegen voorbereiding en planning is het heel goed mogelijk een veilige en fantastische Noordzeewrakduik te maken.